Liften

Waadenoijen Montagetechniek verzorgt aanpassingen aan bestaande liftinstallaties op het gebied van de ARBO regelgeving. Zo plaatsen wij o.a.:

Putladders: noodzakelijk wanneer de afstap naar de putvloer vanaf de dorpel groter is dan 50 cm.

Afscherming Tegengewicht(TG): Deze afscherming dient 250 cm hoog te zijn gemeten vanaf de putvloer.

Blokkeerschakelaar in de put: Deze dient ervoor om de lift buitenbedrijf te stellen wanneer de put betreden wordt.

Blokkeerschakelaar in de machinekamer: Deze dient ervoor om de lift buitenbedrijf te stellen wanneer de vrijedoorgang in de machinekamer te klein is.lift 008_1

Noodverlichting(NV): in de put en in de machinekamer, soms dient deze ook in de kop van de schacht te worden aangebracht.

Afscherming van de snelheidsbegrenzer(SB): in de put en in de machinekamer, ter voorkoming van knelgevaar.

Afscherming van het omleidwiel plunjer: in de schacht, ter voorkoming van knelgevaar.

Afscherming van het omleidwiel tegengewicht: in de schacht, ter voorkoming van knelgevaar.

lift 001_1

Hek op de kooi: Een hek van 70cm hoog op de kooi dient geplaatst te worden wanneer de afstand tussen kooi en schachtwand >30cm en <85cm bedraagt, indien deze afstand groter is dan 85cm dient er een hek van 110cm hoog geplaatst te worden.lift 006_1

Vulkahek/inveerbaarhek op de kooi: wanneer de vrije ruimte bovenop de kooi te klein is en/of de uitloop van het tegengewicht te groot is om een gegarandeerde vrije ruimte van 30cm tussen bovenste ligger hekwerk en schachtplafond te kunnen waarborgen.

Schachtverlichting: vervangen van oude schachtverlichting, wij plaatsen nieuwe geaarde armaturen, deze armaturen dienen 50cm uit de kop van de schacht en 50cm boven de putvloer geplaatst te worden verder per stopplaats één armatuur.lift 007_1

Afscherming van de tractieschijven en afleidwielen: ter voorkoming van knelgevaar.lift 005_1         lift 003_1

Afscherming van schakelbord: bij oude besturingen dienen de onderspanning staande delen afgeschermd te worden.

lift 004_1

Werkschakelaar: Om veilig werkzaamheden te kunnen uitvoeren dient de monteur de installatie spanningsloos te kunnen schakelen en deze zeker te stellen d.m.v. veiligheidsslot.

Bordeshek: wanneer de opstap naar het bordes groter is dan 50cm dient er een hek van 100cm hoog geplaatst te worden om valgevaar te voorkomen. lift 010_1

Bordestrap: wanneer de opstap naar het bordes groter is dan 50cm dient er een bordestrap geplaatst te worden.

Machinekamertrap: Wanneer er een losse trap/ladder gebruikt wordt om de machinekamer te bereiken dient deze platte sporten te hebben en vergrendelbaar te zijn.

Hek om luik machinekamer: Om valgevaar te voorkomen dient er een hek geplaatst te worden om het luik in de vloer van de machinekamer, deze dient 100cm hoog te zijn en afsluitbaar d.m.v. rood/witte ketting.

lift 002_1

Machinekamerverlichting: de lichtopbrengst in de machinekamer dient voldoende te zijn, in sommige gevallen wordt er extra verlichting bijgeplaatst.